Calm Apartment

Проєкт для замовників, які люблять простоту та мінімалізм

 

Year: 2021

Area: 84 m2

Status: completed

Location: Kyiv, Ukraine

 

Ніжний, світлий, свіжий, але й фактурний, протилежний і з характером. Ці слова відображають настрій завершеного інтер’єру, який ми створили в стилі мінімалізму та з нотками скандинавського дизайну.

 

Яке було завдання?

 

До нас звернулися двоє молодих людей, для яких важливо жити в атмосферному просторі і який відповідатиме їм за духом. Після довгих розмов про їхні життя, роботу, захоплення та подорожі ми вирішили, що ця квартира буде в тонах, які не привертають багато уваги. 

 

Замовники бачили майбутній інтер'єр у спокійних приглушених відтінках, які розбавлятимуть 2-3 акцентні кольори. Врешті без сумнівів погодили — це інтер’єр як фон для життя у спокійній гамі, який не буде перебивати людей, але матиме декілька влучних наголосів. А от яких — говоримо далі.

 

Концепція 

 

У проєкті найважливішим завданням було створити комфорт для молодих людей. Ми не хотіли додавати різких акцентів, щоби не перебільшити з дизайнерською індивідуальністю. Тому приділили більше уваги персональним побажанням замовників. Пріоритетними визначили спокійніші рішення, наближені до скандинавського мінімалізму. Це зрезонувало з нашими серцями, тому від створення 10 варіантів планування до вибору останнього світильника нас супроводжувало натхнення.

 

Замовники — люди зі спокійним характером, але люблять займатися спортом, готувати, шити одяг та подорожувати. Тому інтер'єр контрастує з їхнім активним способом життя. Тож у проєкті немає зайвих елементів. Кожна деталь та лінія виконують свою роль, тому жодну з них не можна забрати або додати щось інакше. Через це молода пара почувається тут, як у своєму маленькому ідеальному світі, де ніхто не завадить їм жити так, як хочеться. 

 

Планувальні рішення

 

Простір спальні візуально очищений від зайвих ліній. При вході в кімнату ми створили ефект високої стелі. ЇЇ відкрита бетонна частина візуально перетікає в узголів'я ліжка за рахунок фактури та відтінку стіни. Натомість по боках кімнати стелю опустили гіпсокартоном, у тон із яким з одного боку розміщені шафа та двері. З іншого — дерев'яною конструкцією обрамили вікно, заховали карниз та створили місце для посиденьок із вином або читання книг. Оскільки з кімнати видно схід сонця, штори не пропускають світло. Їхній колір —  це той самий акцент, який перетікає у відтінок підлоги та доповнює спокійну гаму інтер'єру спальні.

Освітлення. Настінний світильник від данського бренду &tradition розсіює по кімнаті м'яке світло крізь матове скло пудрового кольору. Атмосфера, наче у данських будиночках, де не уявляють своїх вечорів без свічок. Ще один світильник від цього ж бренду стоїть біля ліжка.

 

У вітальні, яка поєднана із кухнею, акцент створює композиція з 3-ох елементів: обідній стіл, яскраві вінтажні стільці, на яких приємно спокійно погодуйватися у роздумах, та масивний підвісний світильник. Це все симетрично поєдналося з вертикальним радіатором та шторами. Кухонна й диванна зони —  ніби фон для цього яскравого елемента, який виділяється на контрасті сірого дивана та зони для приготування їжі. Тут стеля знову додає сторогості та водночас затишку, як у спальні. На кухні її опустили, щоби було хороше освітлення, а в зоні відпочинку залишили бетонну частину.  

Освітлення. Для вітальні ми встановили трековий світильник позаду дивана. Він видає ненав'язливе та спокійне світло під час перегляду фільмів чи розмов із друзями в кімнаті, щоби розслаблено сидіти й нікуди не поспішати. Затишне світло за обіднім столом теж не втомлює зір. Кухня освітлюється верхнім розсіяним світлом і led-стрічкою в зоні “фартуха”. 

 

У коридорі для стін обрали декоративне штукатурення, яке багато років зберігатиме колір і фактуру на відміну від фарби. А коли двері відчиняються, то пропускають багато світла з кімнат. Так їхня висота до стелі додає не лише ліній, а й освітлення.

 

У санвузлі ми використали мікроцемент неяскравого, але теплого кольору. Нижче матова плитка Vogue Interni додає тихого, але чіткого контрасту. Умивальник зі штучного каменю створили спеціально для цього інтер’єру за ескізами дизайнера. Над ним підвісний світильник Fild ідеально освітлює цю зону. 

 

Такі рішення перегукуються з емоціями та вайбом власників квартири. Але знайти одну хвилю ми змогли після довгих обговорень про картинку майбутнього інтер’єру. Вони довірилися нам, а наша команда не підганяла їх у виборі матеріалів чи планування, яке буде найбільш комфортне для життя. Так нам вдалося втілити індивідуальний проєкт, який акуратно доповнює та звучить в унісон із настроєм молодої пари.

Фотограф: Viktoriya Gibalenko
Комплектація від компаній:
Стіл: Zari
Стільці: вінтаж
Ліжко: Interia 
Диван: Blanche
Журнальний столик: Hay, вінтаж
Світло: &Tradition, FILD, LTX led
Покриття стін: Element Decor Lab
Постер: Olga Fradina